Molnár Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MOLNÁR PÉTER (SZDSZ): Én is csak nagyon röviden azt szeretném mondani, hogy más területeken is találkoztunk, azt hiszem, ezzel a problémával. Például éppen a közszolgálati mûsorszolgáltatók területén.

Hosszas vita folyt ott is arról, hogy csak az számít-e, hogy mennyi a pénz, vagy az is számít, hogy milyen módon jön a támogatás.

Én nagyon örülnék annak, hogyha mindazok, akik az egyházak érdekei mellett érvelnek, és attól tartanak, hogy más nem akarja az egyházak érdekeit szem elõtt tartani, figyelembe vennék azt, hogy az egyházaknak nemcsak az az érdeke, hogy megkapják a megfelelõ támogatásokat, amivel mindannyian egyetértünk, hanem az is az érdekük, hogy ezt a támogatást lehetõleg olyan módon kapják, hogy az ne függjön politikai mérlegeléstõl, ne lehessen politikailag nyomást gyakorolni rájuk, vagyis megvalósuljon az állam és egyház ilyen értelmû szétválasztása is, amit bizony Magyarországon már jó 100 évvel ezelõtt eldöntöttek elõdeink, és azt gondolom, hogy ez olyan hagyomány, amihez tarthatjuk magunkat.

Úgyhogy azt hiszem, hogy erre is figyelemmel kell lenni, amikor az egyházak érdekeit szolgálni akarjuk többek között egy ilyen javaslattal is, ami az egyházak támogatását, illetve az egyházak különféle közhasznú tevékenységeinek a támogatását is lehetõvé kellene hogy tegye. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage