Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Bauer Tamás már sokadjára szól itt megint az 1 százalék ügyében. Én is csatlakoznék ahhoz, amit Bogárdi Zoltán mondott az elõbb, hogy tisztelt kormánypárti képviselõk és tisztelt kormány, döntsék már el végre, hogy mit akarnak. Szóval akarják-e ezt az 1 százalékot, vagy nem akarják? Ha akarják, akkor csinálják meg, ha nem akarják, akkor meg ne vitatkozzanak róla, és ne terheljék a parlamenti idõt ezzel a vitával.

Egyébként - ha már Bauer Tamás újra megszólalt ebben az ügyben -, akkor szeretném elmondani, bár nem akarok történelmi vitát nyitni ebben a kérdésben, de nem volna haszontalan, ha Bauer Tamás mostani frakciótársát - Molnár Pétert, esetleg Fodor Gábort - megkérdezné, hogy az 1 százalék ötlete vajon mikor bukkant fel elõször a törvényhozásban, az 1 százalék ügye, és mikor, melyik párt hozta elõször a parlament elé.

(12.20)

Azt hiszem, hogy ez sem volna haszontalan, és akkor Bauer Tamásnak nem kéne arra feltétlenül választ kapnia, hogy a Fidesz támogatja-e ezt az indítványt, vagy nem. A Fidesz támogatja - én ezt elmondtam -, támogattuk korábban is, az elõzõ ciklusban is támogattuk ezt a javaslatot, ezt az ötletünket támogattuk; azonban ez még nem jelenti azt, hogy attól, hogy van egy jó ötlet, annak még jó is a kivitelezése.

Sajnos, a kormány most olyan koncepciót hozott elénk, ami egyszerûen nem fogadható el, nincs elképzelés arról, hogy ez milyen formában, milyen titokvédelmi szabályokkal, az állampolgárok számára milyen garanciákkal kerüljön megvalósításra. Bennünket az a javaslat sem tölt el megnyugvással, amit most az SZDSZ terjesztett a tisztelt Ház elé, nem hiszem, hogy önmagában ez ebben a formában meg tudja oldani az 1 százalék jövõ évre való bevezetésének a kérdését. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage