Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnök Úr! Annál inkább is elfogadom az államtitkár úr válaszát, mert remélem, hogy a miniszter úr megromlott egészségi állapota nem a neki feltett kérdésekkel kapcsolatos reakció.

Tehát Bodrácska János felügyelõbizottsági tag Prisztás József lelövése kapcsán új büntetõjogi kategóriát állított fel. Kijelentette: "a bûnözõk átlépték a határt." Én ugyan eddig azt hittem, hogy ilyen határt egyedül a büntetõ törvénykönyv szabhat, de hát úgy tûnik, hogy Bodrácska János másként gondolkodik ugyanezen kérdésekrõl, és miután ezek után is folytatódtak a robbantások, a lövöldözések és a leszámolások, ezért mégiscsak arra kell gondolnom, hogy valamiféle rugalmas határt állíthatott fel a felsõ rendõri vezetés.

Kérdezem ezek után - mert kénytelen vagyok megkérdezni miniszter úr távollétében az államtitkár urat -, hol a lakosság tûrõképességének a határa? Hol a rendõrtábornokok mellékállásának a határa, hiszen amint az közismert, Bodrácska János felügyelõbizottsági tagságát maga az országos rendõrfõkapitány engedélyezte.

Kérdezem továbbá, van-e a mellékállásoknak összefüggése a felsõ vezetés eredménytelen munkájával, és legvégül kérdezem, hogy szíveskedjék tájékozódni a belügyminiszter úrnál, ha egészségi állapota ezt lehetõvé teszi, hogy van-e a belügyminiszter úr tehetetlenségének határa? Várom megtisztelõ válaszait. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage