Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót! Tisztelt Miniszter Úr! Én úgy gondolom, hogy két és fél év, harmadik év most már, talán elegendõ lett volna ahhoz, hogy ezeket a problémákat fölmérjék a magyar mezõgazdaságban.

Önnek egy nyilatkozata szerint a magyar mezõgazdaság az Európai Uniótól a csatlakozás után sem várhat olyan támogatást, amellyel szerkezete átalakítható, termelési szintje megemelhetõ. Ezt ön nyilatkozta szintén. Én azt hiszem, hogy akkor ebben az irányban kellene gondolkodni mindenkinek, hogy mi az, amit elvár tõlünk az Európai Unió, nem pedig halogatni két és fél, most már harmadik éven át a tulajdonviszonyok rendezését, az Európai Unióhoz való elváráshoz a nyilvántartási rendszert, információs hálózat kialakítását és azt a rendezetlen tulajdonviszonyt, amit ön is említett.

Nem versenyképes a termelés, kialakulatlan a piac és a gazdálkodói kör szereplõi is. És mindennek csak úgy lesz eredménye, ha együttjár a vidékfejlesztéssel.

És még egy dolog: hamis az az állítás, amit miniszterelnök úr az ön jelenlétében mondott, hogy 200 milliárd forint van a Területfejlesztési Alapban, és ebbõl a mezõgazdaság bizonyos összeget fog kapni. (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) Nagyon kérem önt, hogy járjon közbe, hogy ebbõl a 200 milliárdból néhány milliárd jusson majd a mezõgazdaságba, ha van egyáltalán. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage