Gyuricza Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Azt hiszem, az elmúlt idõszakban a magyar parlamentben számos alkalommal hangzott el, hogy a közrend és a közbiztonság területén meglévõ problémák megszüntetése mennyire fontos a társadalom stabilitása és a demokratikus fejlõdési folyamat továbbvitele érdekében.

Úgy gondolom, hogy ebben a folyamatban egy nagyon-nagyon jelentõs szerep hárul arra, hogy az ezen a területen dolgozó közalkalmazottak, köztisztviselõk, illetve a különbözõ területen lévõ hivatásos állomány felsõfokú felkészültsége milyen. Nagy erõfeszítést tett kétségkívül a parlament annak érdekében, hogy az 1993-ban elfogadott felsõoktatási törvény szerint a fegyveres erõknél és a rendvédelmi szervezeteknél is a felsõfokú oktatás közeledjen a polgári oktatáshoz és ugyanazoknak az elõírásoknak, elvárásoknak meg tudjon felelni.

Ebben az évben a magyar parlament végre elfogadta a törvényt, amely 1996. szeptember 1-jével lépett életbe. A törvény végrehajtásával kapcsolatos felügyelet a belügyminiszter alá tartozik, a kérdésem tehát, tisztelt államtitkár úr, összességében annyi, hogy a felsõoktatási törvénynek a rendészeti területen, azaz a rendvédelmi fõiskola vonatkozásában, hogy ez megvalósuljon, mikor és mit kíván tenni a belügyi tárca? Várom válaszát, tisztelt államtitkár úr. (Szórványos taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage