Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselõ Úr! Valóban, a felsõoktatási törvény országgyûlési elfogadását követõen rögzítésre került az a feltételrendszer, amelynek a jövõben minden felsõoktatási intézménynek meg kell felelnie. A Rendõrtiszti Fõiskola is ezen az úton indult el, felvállalva a rendvédelmi szervek számára történõ képzést, oktatást, továbbképzést és a fõiskolává való átalakulást.

(13.50)

Az oktatásfejlesztési tervekben egyébként egyre inkább érvényesül az ön által is megfogalmazott követelés és követelmény, amely szerint az itt megszerzett tudás a civil szférában is konvertálható legyen. Másrészt pedig annak figyelembevételével történnek ezek az oktatásfejlesztési tervek, hogy a polgári életbõl jelentkezõk felé is nyitva legyen.

A törvény egyébként két idõpontot is rögzít. Egyik 1998. december 31-e. Eddig az idõpontig kell ugyanis a kormánynak az Országgyûlés elé terjesztenie azt az oktatási dokumentumot, amely biztosítja a fõiskola, mint önálló felsõoktatási intézmény, mûködését.

A másik nagyon fontos idõpont pedig 2000. június 30-a, ami a fõiskola elsõ akkreditációs értékelésének idõpontja, hisz' ekkor dõl el, hogy önálló felsõoktatási intézményként mûködhet-e a fõiskola. A korábbi dátumhoz pedig csupán annyit szeretnék hozzátenni, hogy '96 szeptemberétõl a fõiskolai oktatói helyek pályázattal történõ betöltése már gyakorlat. Köszönöm szépen. (Gyér taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage