Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, és nagyon sajnálom, hogy miniszter úr nem tudta tovább olvasni a felolvasandóját, de meg kell hogy mondjam, hogy ezzel nem nyugtatott meg senkit. Hiszen a kormány 19,4 százalékos béremelést írt alá.

Miniszter úr valószínûleg nem használta a számítógépét, és nem vette észre, hogy '93-ban, '92-ben és '94-ben közel 30 százalékos béremelkedés volt folyamatosan a pedagógusoknak, és különösen a felsõoktatási ágazatban.

Nem lehet két és fél évvel a kormányzás után azt mondani, hogy kérem, örökölt adósság van, nem lehet azt mondani, hogy azért nem tartja be a kormány az aláírt szerzõdést, mert valójában valamit örökölt. Sajnálatos módon miniszter úr megerõsített abban, hogy becsapták a pedagógusokat és az oktatási ágazatot, mert szó nincs arról, hogy a 19,5 százalékos béremelést teljesíteni kívánják, most is azt mondta, hogy maximum 10 százalék lesz. Akkor nem kellene becsapni, hanem õszintén el kellene mondani.

Én egyébként továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a Magyar Demokrata Fórum nem tudja elfogadni, hogy ismét az oktatási ágazat legyen a vesztes, és nem tudja elfogadni, hogy most ismét 17 százalékot ígérnek, (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) - máris befejezem - nyilvánvaló, hogy ezt se fogják betartani. Köszönöm. (Gyér taps a jobb oldalon.)

(14.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage