Koltay Zsoltné Tartalom Elõzõ Következõ

KOLTAY ZSOLTNÉ (MSZP): Tisztelt Ház! Államtitkár Asszony! Békés megyében történt, Doboz községgel. A Körösök völgyében, sõt a Körösöktõl mindössze 500 méterre fekvõ településen 4700-an laknak. Árvíztõl, belvíztõl veszélyeztetett terület. Az augusztusi-szeptemberi esõzések 300 millimétere 98 lakást rongált meg. A területfejlesztési kiegyenlítõ tanácshoz pályázatot nyújtott be a vargahosszai fõcsatorna rekonstrukciójára. Mi történt? A tanács értesítette, forráshiány miatt nem futja a pénzbõl.

Ugyanakkor Zsiros Géza, akit ciklusunk alatt már másodszor támogatunk meg, mert '95-ben dr.dr. Lakos László magyarázta, hogy 10 milliót azért kap Zsiros Géza úr, mert megérdemli, nagyon jó pályázatot csinált; most ugyanezt megcsináltuk mi is vele 12 millióval, mert megérdemli; nem tudom, hány fõ alkalmazására köteleztük ezáltal.

(14.10)

Doboz a válasszal természetesen nem ért egyet, és az ott élõ lakosok sem. Ezért teszem én fel a kérdést, hogy én, mint képviselõ, vajon mit tehetek, mikor velem együtt sokan Békés megyében felháborodnak azon, hogy miért egy olyan képviselõ, aki nagyon jól tudja, hogy kell pályázatokat készíteni, mikor kell benyújtani, és így tovább sorolhatnám.

Lehet, hogy Dobozé nem volt elég szép, nem volt bekötve, nem bírt elég tartalommal, õ mégsem kapta meg ezt a támogatást. Erre várom én a választ. Köszönöm szépen. (Erõs taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage