Pallag László Tartalom Elõzõ Következõ

PALLAG LÁSZLÓ (FKGP): Elnök Úr! Képviselõtársaim! Államtitkár Úr! Elfogadom a választ abból a feltételezésbõl, mely szerint a jó házasságban a szerelmes felek megbeszélnek mindent egymás között. Majd továbbítja az államtitkár úr kérdésemet a miniszterelnök úrnak.

A romániai választás a demokrácia és a megbékélésre szavazók gyõzelmét hozta. Eredményes munkát kívánok nekik a Független Kisgazdapárt nevében.

Hiába fogtak össze Romániában, támogatták belül és kívül az internacionalisták, a komszomolisták, gyõzött a demokrácia. Elõrevetíti nálunk is az elvtársi utódszervezetek bukását. A demokratikus erõk hangsúlyozták: céljuk, hogy véglegesen eltávolítsák a hatalomból az Iliescu-rezsimet és következményeit. Fel kívánnak sorakozni az európai demokráciák sorába. Célunk nekünk is, kisgazdáknak a Horn-rezsim eltávolítása és következményeinek felszámolása demokratikus keretek között.

Kérem önöket, nézzenek tükörbe, bélyeg a homlokukon, az önök gondolkozásában van a probléma! Önök figyelmen kívül hagyták az RMDSZ elõrejelzését, melyek igazolódtak. Tartástalan külügyi kormányzás ismételt kudarcának lettünk szem- és fültanúi.

Miniszterelnök úr meg sem várta a választás eredményét, nyilatkozta: nem vár változást a két ország viszonyában. Elõrevetítve, és utalva arra, ha nem lesz eredményes az internacionalista összefogás, a kapcsolatrendszer, akkor passzívak lesznek, mint Lengyelországgal szemben éveken keresztül.

A "Juli-suli" mûsor, mûfaj elérte a parlamentet is. A kampánytámogatás kerül kialakult és tartalmában keverem-kavarom, csûröm-csavarom, így értem, úgy értem, ezt mondtam, nem azt mondtam, - ez mind a kampánytámogatás körüli vitában alakult. És idézem Kovács László külügyminiszter szavait: "Erre a kormány álláspontja az volt - és változatlanul az -, hogyha Iliescu választási (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) pozícióit egy hivatkozó alapszerzõdés segíti, akkor ez nem olyan nagy tragédia." A történtek minõsítik a kormánykoalíciót. Várom a válaszát, államtitkár úr. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage