Mészáros Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MÉSZÁROS GYULA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A múlt héten kaptam egy meghívót, amely koktélpartira invitált november 15-ére a gödöllõi királyi kastélyba, abból az alkalomból, hogy a Diditel 2002 Rt. bekötötte körzetünkben az ötvenezredik telefonvonalat. A koktélpartinak ön és a francia nagykövet voltak a díszvendégei.

Kedves Miniszter Úr! Ön tudja legjobban, hogy mennyi gond volt ezzel a körzettel, hogy mást ne említsek, itt a Házban képviselõtársaim Körösfõi László és Bogárdi Zoltán legalább háromszor interpelláltak önhöz ez ügyben. Nagy keservesen megszületett végre a szerzõdés, és az idén elkezdõdött a munka is.

Mi sok ezren már négy éve befizettük a belépõ összeget, és azóta is várjuk a telefont. Azt én nem tudom, hogy igaz-e az a bizonyos ötvenezres szám, de azt igen, hogy az egész város fel van dúlva, a kövekben és gödrökben bukdácsolunk, és az is hírlik, hogy a város közepén vannak, akik már telefonálhatnak.

Hogy mi a helyzet a többi településen? Azt nem ismerem, de az ünnepség színhelyén városunkban még 50 százalékát sem kötötték be a vonalaknak, ez egészen bizonyos. Ezek után remélem sikerült meggyõznöm miniszter urat, hogy nem igazán volt mit ünnepelni, mert ha majd telefon csörög minden igénylõ asztalán: "Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,/ Mert itt van már a Kánaán!" Egy több évet késett beruházásra úgy hiszem még a befejezéskor is legfeljebb egy csendes koccintás ildomos.

Még van tíz másodpercem, és elnézést kérek Petõfitõl, hogy átírtam a szöveget. Várom miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage