Lotz Károly Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LOTZ KÁROLY Közlekedési, hírkölési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Képviselõtársaim! Képviselõ Úr! Köszönöm a kérdését. Valóban részt vettem ezen, de elõzetesen nagyon alaposan lekontrolláltam, hogy szabad-e odamenni, mert valóban nagyon sok álmatlan estét és éjszakát okozott ez a bizonyos Digitel, amelyet sajnos az elõzõ kormányzat utolsó napjaiban változtattak meg szinte olyan módon, amire jobb, ha nem utalok itt jelen pillanatban.

Ezt kellett valahogy helyrehozni. Nagyon-nagyon nehezen ment. Valóban egyéni, nagyon küzdelmes helyzet volt. A Digitel 2001- nél végül is a bíróság döntött a koncessziós szerzõdés érvénytelenségérõl, és igen szigorú feltételekkel kellett új szerzõdést kötnöm.

Ennek alapján a társaság, a gödöllõi és a váci távközlési körzetben 1995. december 1-jén, tehát egy éven belül kezdte meg a szolgáltatást. Egy évvel ezelõtt a térségben 22 ezer elõfizetõ rendelkezett távbeszélõ-állomással, '96-ra 42 ezer új állomás létesítését tartalmazta a szerzõdés. Az 50 000. állomás múlt hét végi bekapcsolása, azt hiszem, igen jelentõs esemény volt, azt jelzi, hogy nem egészen egyéves tevékenysége során 28 ezer új fõvonalat létesített a Digitel.

A gyorsan telepíthetõ rádiós állomásbekapcsolási megoldásokkal reálisan 1996. évre 10 ezer állomás/hó bekapcsolással - azzal az ütemmel, ahogy eddig csinálta - elérheti a fejlesztésnek azt az eredményét, amelyet elvártunk, és amelyet elõírtunk neki.

Egyébként megjegyzem, hogy ezt Gémesi György képviselõ úr megerõsítette, Gödöllõ polgármestere is, õ másként informált, Gödöllõ teljes ellátottságáról beszélt nekem két nappal ezelõtt. Tehát jó okom volt, hogy személyesen megtekintsem; a koncessziós társaság tulajdonosi összetételének, szervezetének stabilitása biztosított, és 1997 közepétõl kínálati piac fog létrejönni, ezért érdemes volt odamennem. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage