Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Államtitkár Úr! Ön is tudja, hogy az említett törvényen kívül van egy versenytörvény, van egy közbeszerzési törvény, ezeket mind megsérti, ezeknek az írott és szellemét illetõen is megsérti a magatartása, és amit ön itt most magyarázott, azt nem lehet elfogadni.

Ön nagyon jól tudja azt, hogy néhány évvel ezelõtt az ügyvédi kamara etikai eljárást folytatott és elmarasztalta azt az ügyvédnõt, aki egy intimbetétet reklámozott a televízióban. A közszolgálati törvény, illetõleg a médiatörvény életbelépése után a népszerû meteorológus nem folytathat meteorológiai idõjárás-jelentést a televízióban csak azért, mert egy kávécégnek a reklámembere.

Úgyhogy azt kell mondanom - sajnos -, államtitkár úr válasza annak a bizalomfogyásnak a további fokozódását támasztja alá, amely általában az állami tisztségviselõk pártatlan, befolyásmentes és a különbözõ érdekcsoportnak és üzleti törekvéseknek ellenállni képes, hivatalukhoz méltó magatartását várja el, de sajnos - úgy látszik - hiába, hiszen ebbõl a válaszból is kiderült, hogy nem is számíthatunk valódi és komoly fellépést az ilyen zavaros tevékenységek megállítása terén. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage