Csiha Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Kedves Képviselõtársam! Tisztelt Ház! Mindenekelõtt szeretném emlékeztetni arra, hogy a minisztérium neve Népjóléti Minisztérium, tehát nem egészségügyi minisztérium, és a kiválasztás szempontjai között valószínûleg mind a két nagy terület szerepet játszhatott, az egészségügy és a szociálpolitika egyaránt. Ez csak egy, a kérdésre nem válaszként szánt elsõ bevezetõ megjegyzés.

A második az, amit a kérdéssel kapcsolatban - érdemben - szeretnék elmondani, az pedig az a körülmény, hogy létezik és hivatalban van és ma itt van a teremben a népjóléti miniszter politikai államtitkára, akire most jóval több feladat hárul, mint ha a minisztere nem lenne szabadságon; lehet, hogy beteg, én azt sem tudom, ha beteg, az annál sajnálatosabb. De biztosítja a minisztérium folyamatos vezetését és az irányítást és emlékeztetnék - mondjuk - a múlt szerdai vitanapra, ahol az államtitkár úr - miniszteri szinten - látta el azt a feladatot, amit ellátott.

Tehát én úgy gondolom, hogy a miniszterelnök a felelõsséget kellõképpen érzékeli és érzi, ellenben olyan munkatársak dolgoznak ezen a területen, akik kvalitásai és teljesítményei nem veszélyeztetik a miniszter távollétében sem a tárca mûködését. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage