Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Nem tagadom, rettenetesen nehéz helyzetben lehetett, amikor erre a kérdésre kellett válaszolni a miniszterelnök helyett.

Éppen ezért nyilván arra sem gondolt, hogy persze, hogy ez a tárca Népjóléti Minisztérium, és persze, hogy egészségügy és szociálpolitika van benne, de nemhogy az egészségügyhöz, hanem a szociálpolitikához sem értett a miniszter úr, mert soha nem foglalkozott vele. Tehát a tárca egyik ágának a mélyebb ismerete sem volt a birtokában. Általában nem lehetne ezt vitatni egy nyugodt ütemben fejlõdõ demokráciában, hiszen közismert, hogy miniszterek több tárcánál is megfordulnak. De Magyarországon, ahol alapvetõ átalakulásban vannak ezek az ellátórendszerek, hozzáértés nélkül ilyen nehéz helyzetben egy miniszter nem tud jó döntést hozni.

A gond nem ez, hanem az, hogy - sajnos - a kormány sem szándékozik ennek a tárcának az ügyeibe komolyan megalapozott döntéseket hozni és ebben van a miniszterelnöknek rendkívül súlyos felelõssége. (Az elnök pohara kocogtatásával jelzi a rendelkezésre álló idõ leteltét.) Az már csak mellékes tényezõ, hogy két hétig vár arra, hogy az újabb minisztert megkeresse. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage