Mészáros Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MÉSZÁROS GYULA (KDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! Az ön válaszában jó néhány tárgyi tévedés is van, de az lenne a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy ezenkívül nem tér ki a válaszban, hogy a Miniszterelnöki Hivatal, ahova végsõ kétségbeesésükben fordultak ezek az emberek október 16-án, mit tett a magyar befektetõk védelmében. Úgy látszik, ebben a történetben minden törvényes volt, csak éppen erkölcstelen, etikátlan. Hiszen ön is azt mondta, hogy jogszabályokba nem ütközött az a bizonyos hiteleladás. De hát, az itt a fõ kérdés, hogy a törvényes és az erkölcstelen összeegyeztethetõ-e?

Nos, errõl a HVG '96. november 9-i számában a következõket mondja Lenkovics Barnabás jogászprofesszor, idézem: "Az erkölcstelenség törvényessé nyilvánítása nem más, mint a törvény arcul csapása, megcsúfolása." Tovább idézem: "A mai politikai elit valamennyi tagjának kötelessége: jobb késõn, mint soha az országban a törvényességet és az erkölcsösséget helyreállítani, mégpedig pártállástól függetlenül. Ellenkezõ esetben ugyanis, szintén pártállástól függetlenül veszve vannak, miközben a kezükben van az ország sorsa."

Súlyos megállapítások ezek, kedves államtitkár úr. Ezért kérem tisztelettel kedves képviselõtársaimat, szintén pártállás nélkül, hogy segítsenek azzal, hogy ne fogadják el az ön válaszát, amit természetesen én sem tudok megtenni. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage