Jeszenszky Géza Tartalom Elõzõ Következõ

DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Miniszter Úr! Talán nem tekinthetõ egészen véletlennek, hogy nem ez az elsõ eset, amikor miniszter úr egy hozzá intézett interpellációra kimerítõ választ ad, és olyan választ ad, amit az interpelláló képviselõ többé-kevésbé örömmel hallhat. Miniszter úr válaszának a konkrét esetre vonatkozó elemei azok teljes mértékben elfogadhatók számomra, és nagy örömmel hallom azt, hogy a távlati tervek is nem csupán tervezõasztalon léteznek, hanem ezeknek a megvalósulása is folyamatban van.

Valóban úgy van, ahogy miniszter úr mondta, hogy a buszjárat is megáll az egyetemnél, tehát ez is könnyíti a közlekedést, de azt miniszter úr is tudja, hogy ezek a buszjáratok egyrészt nem a legkörnyezettisztább közlekedési eszközt jelentik, amellett a 40 perces menetrendet egy autóbuszjárat sokkal nehezebben tudja tartani, mint a vasúti menetrend és azt hiszem, hogy célszerû lenne az is, hogyha a közlekedési tárca megpróbálná, ahol lehet, a párhuzamosságokat csökkenteni. Tehát én azt gondolom, hogy az volna a kívánatos, hogyha az ilyen elõvárosi közlekedésben minél inkább a vasút élvezne preferenciát és adott esetben az autóbuszok akár meg is szüntethetõk.

Mindezt figyelembe véve és figyelembe véve azt, hogy miniszter úr valóban szívén viseli ennek a konkrét egyetemnek is a sorsát, a választ köszönettel elfogadom. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage