Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõ Asszony! Természetesen ismerem a valós helyzetet, és az a bizonyos külön jogszabály, a 2/1994-es miniszteri rendelet, amelyre ön hivatkozik, az nyilvánvalóan módosítandó, és a most tárgyalásra kerülõ szociális törvény adja majd meg ehhez a felhatalmazást.

Ami a férõhelyek helyzetét illeti, a fejlesztési lehetõségeket illeti, a számomra rendelkezésre álló adatok nem azt bizonyítják, hogy akár 1994-ben nézzük meg, hogy a szociális alapellátás körében milyen pénzek álltak rendelkezésre az intézményhálózatnak a kiépítésére, vagy 1995/96-ban a szakosított ellátási formák fejlesztésére mit tudtunk fordítani. Tehát ezek az adatok nem azt támasztják alá, hogy ezen a területen valamiféle leépítés folyna.

Azért engedjék meg, hogy megemlítsem, hogy 1995-ben 500 millió forint volt a pályázati keretösszegünk, amelynek a felhasználásával 1477 új férõhely létesült, 1996-ban 600 millió forinttal támogattuk ezeket a szakmai programokat, és ezeknek a megvalósulásával közel 2200 új férõhely kialakítására került sor. És 1997-ben is a költségvetés - amennyiben önök jóváhagyják - ezeket a lehetõségeket biztosítani fogja. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage