Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Országgyûlés! Kedves Képviselõ Úr! A székesfehérvári Távírda utcai rendelõintézet sorsáról, illetve megszüntetésérõl eddig nem volt tudomásom. Õszintén elmondom, számomra is meglepõ a hír. Megkérdeztük a megyei tiszti fõorvost, aki arról tájékoztatott, hogy a rendelõintézet a megyei kórházhoz integrált, a feladata a háziorvosi szolgálatokhoz tartozó betegek szakellátása. A szakambulancia épületével kapcsolatban a mai napig közgyûlési döntés nem született. Tudomásom szerint a megyei közgyûlés november 21-én tárgyalja ezt a kérdést.

A szakambulancia épületének eladása és a jelenleg ott mûködõ rendeléseknek a már most is zsúfolt 2. számú szakambulanciára való kiköltöztetése valóban számtalan szakmai, szervezési és mûködési problémát vet fel a megyei tiszti fõorvos véleménye szerint is. Egyébként a rendelõintézet a megyei önkormányzat tulajdona, és mint tulajdonos, õ dönt az intézet megszüntetésérõl, illetve a szakfeladatok átcsoportosításáról. Sajnos, sem a Népjóléti Minisztérium, sem az Állami Népegészségügyi és Tiszti Fõorvosi szolgálat Fejér megyei intézete ebbe a döntésbe nem tud beleszólni, de egyébként nem javasolta és nem is javasolja a rendelõintézet megszüntetését.

Egyébként képviselõ úr helyesen látja, a tárca egészségpolitikai elképzelése szerint a járóbeteg-szakellátást fejleszteni és erõsíteni kell. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage