Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszöntöm képviselõtársaimat! Megkezdjük ma délutáni munkánkat. A határozathozatalokkal folytatódik a mai munka.

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést, az érdeklõdõ képviselõk a bizottsági fõosztály fõemelet 1., 2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Fodor Gábor, Kaszás Tibor és Mécs Imre képviselõtársaim, Szabad Demokraták Szövetsége, sürgõs tárgyalást kérve benyújtották a gyalogsági aknák betiltásának kezdeményezésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatukat, H/3086. számon. Megkérdezem az elõterjesztõ képviselõket, hogy melyikük kívánja indokolni? Az elõterjesztõk nem kívánják megindokolni a sürgõsségi kérelmet.

Tisztelt Országgyûlés! Tisztelettel arra kérem a képviselõtársaimat, hogy foglalják el helyüket, és fáradjanak be az ülésterembe, akár az irodákban, akár a folyosón tartózkodnak, mert ránézésre az Országgyûlés határozatképtelen, pedig most már határozatot kellene hoznunk. (A képviselõk folyamatosan érkeznek az ülésterembe.)

Ismételten arra kérem a képviselõtársaimat a folyosókon, arra kérem a képviselõtársaimat az irodákban, hogy szíveskedjenek az ülésterembe fáradni. Az Országgyûlés határozathozatalokkal folytatná a munkáját, ehhez azonban szükséges, hogy a képviselõk az ülésteremben tartózkodjanak.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e Fodor Gábor, Kaszás Tibor és Mécs Imre képviselõtársaink országgyûlési határozati javaslatának sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 187 igen szavazattal, 6 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett a sürgõs tárgyalást elfogadta.

(16.50)

Tisztelt Országgyûlés! Az emberi jogi bizottság sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta az egyházi oktatási intézmények kiegészítõ támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslatát, H/3448. számon.

Megkérdezem Gellért Kis Gábor urat, a bizottság elnökét, hogy kívánja-e a sürgõsséget két percben indokolni? Nem kívánja.

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 218 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy dr. Wekler Ferenc képviselõtársunk, SZDSZ, a helyi önkormányzatokról szóló törvény módosítását kezdeményezõ, T/3442. számon törvényjavaslatának tárgysorozatba-vételét az ebédszünetben megtartott ülésén az önkormányzati bizottság elutasította. Erre figyelemmel a sürgõs tárgyalásról, a napirendi ajánlástól eltérõen, nem határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Honvédség 1996. év végi részletes bontású létszámáról szóló országgyûlési határozati javaslatát, H/3438. számon.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 197 igen szavazattal, 39 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Honvédség hosszú-, valamint középtávú átalakításának irányairól és létszámáról szóló, 88/1995. VII. 6. országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslatát, H/3439. számon.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 200 igen szavazattal, 43 nem szavazattal, tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Csépe Béla, Kereszténydemokrata Néppárt és dr. Sepsey Tamás, Magyar Demokrata Fórum, képviselõtársaink sürgõs tárgyalást kérve benyújtották a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, T/3403. számon.

Megadom a szót Csépe Béla képviselõ úrnak, hogy kétperces idõtartamban a sürgõsséget megindokolhassa.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage