Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem, hogy Géczi József Alajos képviselõ úr véletlenül... (Dr. Géczi József Alajos: Véletlenül.) Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy tárgysorozatába veszi- e dr. Szabó Iván és képviselõtársai Tibet ügyében benyújtott önálló indítványát! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. (Erõs taps.) Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 143 igen szavazattal, 42 nem szavazattal, 74 tartózkodás mellett az elõterjesztést tárgysorozatába vette.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön a számvitelrõl szóló, 1991. évi XVIII. számú törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 263 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Egészségbiztosítási Alapból gyógyító-megelõzõ ellátásokra fordítható kiadások átmeneti szabályozásáról szóló törvényjavaslat általános vitájának határozathozatala. Keller László, dr. Kiss József, MSZP és Gaál Gyula, SZDSZ-es képviselõk önálló indítványát T/3410. számon, a szociális bizottság ajánlását pedig T/3410/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy az elõterjesztõi zárszó a tegnapi ülésen elhangzott. Mivel módosító javaslatot senki nem nyújtott be, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e az Egészségbiztosítási Alapból gyógyító-megelõzõ ellátásokra fordítható kiadások átmeneti szabályozásáról szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 277 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Az elfogadott törvény hatálybalépése és az egészségügyi intézmények haladéktalan finanszírozása szükségessé teszi a szokásos kihirdetési eljárás meggyorsítását. Mindezekre figyelemmel kezdeményezem, hogy az Országgyûlés felhatalmazása alapján az Országgyûlés elnöke, a Házszabály 108. §-ának (2) bekezdése szerint, kérje a köztársasági elnöktõl az Egészségbiztosítási Alapból gyógyító-megelõzõ eljárásokra fordítható kiadások átmeneti szabályozásáról szóló törvény sürgõs kihirdetését. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a T/3410. számú elõterjesztés iménti határozathozatalával elfogadott törvény sürgõs kihirdetésének kezdeményezésével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül úgy határozott, hogy felhatalmazza az Országgyûlés elnökét a sürgõs kihirdetés indítványozására.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni? Igen. Megadom a szót Gyõriványi Sándor képviselõ úrnak, Független Kisgazdapárt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage