Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Országgyûlés! Ha ilyen nagy az összhang, én sem akarom megtörni ezt a mezõgazdasági szakemberek és képviselõk által fölvetett gondolatsort, de azért egy gondolatot, amit Nacsa képviselõ úr mondott - lehet, hogy a végén már korrigálta a mondanivalóját, és azt úgy szeretném módosítani vagy egyetértõleg tudomásul venni, hogy a területfejlesztés és a vidéken élõ emberek sorsa, tehát a falu, a föld és az ott élõ emberek sorsa egy és ugyanaz. Tehát nem lehet különválasztani, hogy van egy területfejlesztés és van egy mezõgazdaság-fejlesztés. Én úgy gondolom, hogy az a 200 milliárd amit miniszterelnök úrnak olyan jól hangzott a bejelentésében, hogy ennyi áll még a vidék fejlesztésére, valahol az utolsó mondata, amit a képviselõ úr mondott, Nacsa képviselõ úr, hogy a minisztériumoknak kellene nagyobb összhangot teremteni abban, hogy ezek a pénzek bizonyos esetben, amit úgy fogalmaztam, hogy a falu, a föld és az ott élõ emberek sorsa, tehát a fejlesztés is egy és ugyanaz. Tehát szétválaszthatatlan, és hogyha az európai uniós csatlakozásunkról beszélünk, akkor bizony számtalan dolgot kell megoldanunk.

Meg kell oldanunk elsõsorban azokat a nyilvántartási rendszereket, azokat az információs hálózatokat, a rendezetlen tulajdonviszonyokat és végsõ soron mindazt, ami az Európai Unió belépéséhez szükséges. Ha röviden fogalmaznék akkor azt mondom, hogy jelenleg az Európai Unió piackonform eszközei csaknem teljesen alkalmazhatatlanok a magyar piac szabályozására. Itt már többször elmondták, és én azt hiszem, hogy ezen nem nagyon lehet vitatkozni.

Egy gondolatot szeretnék még elmondani. A megalakult hegyközségi szervezetek, amit akkor azt mondtunk mindannyian, hogy európai szintû törvényt hoztunk létre, és nem látok a költségvetésben ezeknek megfelelõ támogatási helyet. Én nagyon kérem a túloldalon lévõ kormánypárti képviselõket, hogy találják meg ezt a helyet a hegyközségi szervezetek támogatására. A magam részérõl módosító indítványt adtam be, kérem, hogy majd ezt támogassák. Köszönöm, elnök úr.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage