Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Én nem lepõdtem meg azon, hogy Torgyán József hozzászólása nem tartalmazott ügyrendi javaslatot, mert ehhez hozzászoktunk, hogy ügyrendi javaslatként kér szót, és politikai beszédet mond. (Dr. Hack Péter: Így van, nem is ügyrendi.)

Szeretném a tisztelt Házat tájékoztatni arról, hogyha a késõbbiek során a házbizottságban nem születik egyezség a vezérszónoki rendszer vagy kvázi vezérszónoki rendszer ilyen tartalmú lebonyolítására, és errõl szavazni fog a Ház, akkor a szocialista frakció továbbra is meg fogja szavazni ezt annak érdekében, hogy a kisebb ellenzéki frakciók is tv-idõben juthassanak szóhoz, illetve a független képviselõk is ennek megfelelõen tudjanak szólni az ország nyilvánossága elõtt.

Képviselõ urat szeretném emlékeztetni arra, hogy az ordítozás talán nem igazán a megfelelõ kifejezés. A tegnapi napirend elõtti vitában Eörsi István beordítozása ellen tiltakozott, én nem gondolom, hogy nem tudná a képviselõ úr, hogy Eörsi Mátyásnak hívják az Országgyûlés külügyi bizottságának elnökét.

A szépséghibája mindösszesen az, hogy nem is volt jelen, tehát sem Eörsi István, sem Eörsi Mátyás ordítozni nem tudott volna. Lehet hogy most is valami ilyenfajta félreértésrõl van szó.

Végezetül, képviselõ úr engedje meg azt a megjegyzést, én úgy gondolom, hogy 15 percen belül - hiszen azt mondta képviselõ úr, hogy nem lehet a gondolatot kifejteni és megszakítja a gondolatmenetet. Én azt gondolom, hogyha van gondolat, akkor az 15 percen belül elmondható. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage