Szigethy István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Elõször Kutrucz Katalinra szeretnék reagálni. Amit õ felvetett, az egy másik technikai megoldás. Ha hangsúlyozottabban fontosnak tartja a Néppárt, hogy ez bekerüljön a koncepcióba, természetesen semmi akadálya annak, hogy ez módosító indítvány keretében a bizottság elé kerüljön, és a bizottság ebben állást fog foglalni.

Csak azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy ebben nincs elvi ellentmondás, úgy gondoltuk, hogy ennyi elég, amennyi a koncepcióban van, ha nem elég, errõl tárgyalhatunk természetesen.

A másik, amire reagálni szerettem volna viszont, Balsai Istvánnak az újabb kétpercese. Én megmondom õszintén, hogy Bihari Mihály elõbbi reakciója után megdöbbenéssel hallom, hogy Balsai István kétpercese ismét elszakadt a valóságtól. Ha õ emlékezne az akkori szavazás végeredményére, akkor mindenképpen emlékezne arra, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége egy képviselõ kivételével igennel szavazott. Az az egy képviselõ tartózkodott, és õ most már nem tagja a képviselõcsoportunknak, tehát a jelenlegi képviselõcsoport egyhangúan támogatta az elõterjesztést. Én nem tudom, hogy nekünk ezután mit kellene megmagyaráznunk.

Azt viszont, nem vitásan, fel lehet vetni, hogy az MDF képviselõcsoportjának meglehetõsen jelentõs része hiányzott, éppen az elnökével együtt. Elõzetesen volt néhány olyan megjegyzés, amibõl arra lehetett következtetni, hogy nem tartják idõszerûnek az alkotmány akkori meghozatalát, lehetséges, ez is egy álláspont, de célszerûbb ilyenkor a nyílt színvallás.

Én úgy gondolom, hogy az ilyen támadások, hogy nekünk kellene valamit megmagyarázni, akik egyhangúlag és nagy létszámban megszavaztuk a koncepciót, eléggé kemény csúsztatással, és ezt kénytelen vagyok visszautasítani. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage