Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Legfõbb ügyész úrtól megkeresés érkezett hozzám Izsó Mihály képviselõtársunknak közúti közlekedés rendjének megzavarása miatti szabálysértési ügyében. Ebben a legfõbb ügyész úr elõterjesztést tesz Izsó Mihály képviselõ úr mentelmi jogának felfüggesztésére. Megkeresést elõkészítésre kiadtam a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságnak.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtamára, a felszólalási idõkeretekre és elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim. Tájékoztatom önöket, hogy a bírák, az ügyészek, a bírósági és ügyészségi dolgozók elõmenetelérõl szóló törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat általános vitájára, illetõleg annak lezárása nem a mai napon, hanem a szavazásokat követõen kedden este kerülhet sor.

Ennek elõrebocsátása után kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak. Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság javaslatát elfogadta.

Soron következik tisztelt Országgyûlés a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat általános vitájának megkezdése.

Az elõterjesztést T/3453-as számon, a bizottságok ajánlásait T/3453/2-4-es számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Kökény Mihály államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage