Póda Jenõ Tartalom Elõzõ Következõ

PÓDA JENÕ (MDF): Köszönöm szépen elnök úr a szót. Képviselõtársaim! Juhász Képviselõ Úr! Az elõbb azt kérte tõlem, tõlünk, hogy próbáljunk meg visszatekinteni és a szelektív memóriánktól megszabadulni, más tényeket, dokumentumokat is áttanulmányozni. Én megfogadtam ezt a tanácsot köszönettel. Itt közben kikerestem a Szocialista Párt választási programját, és ebbõl egy-két részt szemelvényeznék, mert azt hiszem, hogy ez ilyenkor segít eligazodni bennünket.

"Átfogó haderõreformot kívánunk végrehajtani, amelynek eredményeképpen nõ a fegyveres erõk hatékonysága." Átfogó haderõreform- e ez, ami most történik, azt ugyan nem tudom, de a hatékonyság az nemhogy nem nõtt, hanem sajnos a kritikus szint alá esett.

Másik idézet. "A hivatásos állománynak az eddiginél magasabb jövedelmet, jobb és tervezhetõ egzisztenciát fogunk biztosítani." Hát a hivatásos állomány véleménye szerint nemhogy magasabb és jobb jövedelme lenne és nemhogy tervezhetõ egzisztenciája lenne, de a többségüknek vagy jórészüknek jövõre talán hét-nyolc ezer fõnek már egzisztenciájuk sincsen.

Kedves Képviselõtársaim! Ezekkel a gondolatokkal és ezeknek a felidézésével kell mindig a mai vitákat is folytatni, hogy ne legyen szelektív az emlékezetünk. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage