Sebõk János Tartalom Elõzõ Következõ

SEBÕK JÁNOS, a honvédelmi bizottság elõadója Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársak! A honvédelmi törvény írja elõ az Országgyûlés számára, hogyhatározza meg a fegyveres erõk részletes bontású létszámát.

Az Országgyûlés ezt elvégezte 1995. október 10-én, amikor meghozta a 99/1995. országgyûlési határozatot, amelyben meghatározta a Magyar Honvédség 1995. és 1996. évi részletes bontású létszámát.

Azonban a honvédség átalakítása lehetõvé tette azt, hogy bizonyos létszámcsökkentést elõbb tudjanak elvégezni. Ezért szükségessé vált az - mivel a létszámról az Országgyûlés dönthet csak -, hogy a kormány benyújtsa az 1996. évi részletes bontású létszámról a módosítást.

A kormány ezt megtette a H/3438. számú országgyûlési határozati javaslattal. Ezt a határozati javaslatot a honvédelmi bizottság megtárgyalta, és ellenzéki képviselõtársaink javaslatára úgy döntött, hogy felkéri a kormányt, hogy ezt a határozati javaslatot vonja vissza, és helyette terjesszen be új, pontosított változatot.

Ez a pontosított változat van most elõttünk, amely a H/3492-es számú országgyûlési határozati javaslat címet viseli.

A mai ülésén a honvédelmi bizottság ezt megtárgyalta, és vita nélkül 11 igen, 1 tartózkodással általános vitára alkalmasnak tartotta, és javasolja a tisztelt Háznak, hogy az általános vitát folytassa le. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage