Póda Jenõ Tartalom Elõzõ Következõ

PÓDA JENÕ (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Röviden szólok a kérdésrõl, ahogy államtitkár úr is jelezte, az elõzõ vitában tulajdonképpen lefolytattuk ennek a kérdésnek a vitáját is.

A formai elõzményekkel kapcsolatban több utalás elhangzott már. Szeretném hangsúlyozni, hogy az ellenzéknek tudatos álláspontja volt az, hogy nem módosító indítvánnyal próbálta meg a korrekciót végrehajtani. És örömünkre szolgál - ebbõl a szempontból -, hogy a kormány többsége végül is, és maga a honvédelmi kormányzat is partner volt, és így idõt lehetett megspórolni azzal, hogy a számszakilag korrekt megoldás végül is ma délelõttre elõállt.

Tehát formai akadály nem nehezítette meg a tárgyalást, mi pedig így tényleg nem kívántuk elhúzni ennek az idejét. Annak ellenére mondom ezt, hogy nem fogjuk megszavazni ezt az országgyûlési határozatot. Azért nem fogjuk megszavazni ezt az országgyûlési határozatot, mert az elõzõ vitában részletesen kifejtettük azt, hogy önmagában lógóan ezt nem tudjuk kezelni. Tehát a 88-as országgyûlési határozat szerves részeként - egyik legfontosabb megjelenési formájaként - értékeljük ezt, mivel az egész folyamattal kezdettõl fogva így - ilyen keretek között - nem értünk egyet. Így ezzel az aktussal, vagy ezzel az elemével sem érthetünk egyet.

Az elõzõ és a korrekt eljárásra vonatkozó megjegyzéseim azok a viszonyra és a tárgyalási módra vonatkoztak, a végeredménnyel sajnos, nem lehetünk elégedettek. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage