Godó Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

GODÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Holnap lesz két hete, hogy a Szocialista Párt frakcióvéleményét ismertettem, akkor az ellenzéki képviselõtársaim sajnos nem voltak jelen, és akkor jeleztem a frakció nevében, hogy néhány pontosítást kell elvégezni, amit önök most fölvetettek.

(21.10)

Ilyen volt a géntechnológiai fogalomnak a bevezetése vagy a zártkörzetek kialakításával kapcsolatos úgynevezett 18. §-nak a pontosítása. Ezt a pontosítást az elõterjesztõ képviselõje az elmúlt héten el is végezte, és a módosító javaslatokban szerepel.

Továbbá szerepel Pálfi Dénes által fölvetett 30. §-nak a pontosítása, illetve Berregi István képviselõtársam által megfogalmazott pontosítások is szerepelnek.

Ugyancsak szerepel a legutolsó felszólaló képviselõ által, Gyimóthy úr által fölvetett problémakör a fajta használatáért, a fajtajogosultat a felhasználóval kötött szerzõdésben meghatározott mértékû díjazás illeti meg. A fajta használatáért fizetett díjból a fajta nemesítõjét és fenntartóját a fajtajogosulttal kötött külön megállapodás szerinti fajtajutalék illeti meg. Ezt a módosító javaslatot közösen készítettük el képviselõtársaimmal.

Én mindenképpen azt kérem elnök úrtól, hogyha van rá lehetõsége, akkor az általános vitát ma zárjuk le, és a részletes vitát a betervezettek szerint folytassuk. Köszönöm a szót. (Szórványos taps a teremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage