Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Az, ami Fehéroroszországban történt, számunkra tökéletesen megmutathatja, hogy miért olyan rendkívül fontos a demokratikus intézmények és a demokrácia védelme. Nem lehet "kicsit" törvényesen élni egy országban, nem lehet "kicsit" törvényesen dolgozni egy parlamentnek.

Tisztelt Képviselõtársaim! Különösen kormánypárti oldalon! Ezekbõl a példákból is láthatják, hogy az ellenzék nemcsak ellenzékiségbõl védi az alkotmányosságot és a törvényességet minden alkalommal. Ez az ország hosszú távú érdeke, és azt gondolom, hogy mindannyiunk hosszú távú érdeke, hogy ne történhessen Magyarországon hasonló jelenség.

Felhívom a figyelmet arra, hogy amikor puccskísérlet történt Moszkvában, akkor az Antall-kormány nem várt semmire, hanem az elsõk között állt ki Jelcin mellett. Mi most várjuk a külügyminisztérium egyértelmû és határozott állásfoglalását, és szükségesnek tartanánk ebben a kérdésben a magyar parlament állásfoglalását is. Itt, a mi régiónkban ennek óriási jelentõsége van. (A teremben moraj, az elnök pohara megkocogtatásával figyelmeztet az idõ leteltére.) Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage