Zsigmond Attila Tartalom Elõzõ Következõ

ZSIGMOND ATTILA (MDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! Noha én nem használtam az alkotmánysértést, mégis szeretnék ehhez egy gondolatot hozzáfûzni - lehet, hogy kettõt.

Az egyik az, hogy attól, hogy valami nem alkotmánysértõ, attól még lehet abszurd, és attól még lehet bosszantó. Tudniillik másfél éve kialakult egy olyan hat-, majd hétpárti együttmûködésen és eredményes, kölcsönös tárgyalási rendszeren nyugvó módszer, amelyiknek eredményei voltak a rádiótörvény, televíziótörvény s a többi. Ezt most egyetlen izmos mozdulattal a miniszterelnök úr megszakította azzal, hogy valakit, egy párt kampányfõnökét jelölte egy ilyen fontos pozícióra. Ezt a Néppárt teljesen érthetetlennek tartja. Egyrészt azért, mert bizalmatlanságot kelt a további együttmûködés szempontjából, másrészt azért, mert nem az a probléma - elsõsorban talán nem is az a probléma -, hogy az MSZP kampányfõnökérõl van szó, hanem egyetlen párt kampányfõnökét sem célszerû a Magyar Távirati Iroda elnökévé jelölni.

A második gondolat pedig mindenképpen az, hogy minek. Ha ez a törvény megszületik - reméljük, megszületik, és egy jó törvény születik -, akkor erre a rövid idõszakra miért szükséges ilyen konfrontációs helyzetbe belegyalogolni? Teljesen érthetetlennek tartom. (Taps az ellenzéki pártok soraiban)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage