Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Miközben Túrós András rendõrtábornok úr számot adott arról, hogy az erõszakos, de felfedezett bûncselekmények száma az elmúlt idõszakban 150 ezerrõl 500 ezer fölé emelkedett, tehát óriási arányú az erõszakos bûncselekmények számának növekedése, és az egyéb bûncselekményi kategóriában is, a robbantásos bûncselekmények száma rövid idõ alatt 47 darabra emelkedett és ebbõl a felderítések száma csak 3 volt. És ha a lövéssel, tehát pisztollyal vagy távcsöves puskával elkövetett emberölések vagy emberölési kísérletek számát nézzük, akkor olyan statisztikai adatot kapunk, hogy most már hetente egy alkalommal a nyílt utcán lelõnek embereket.

Ezen túlmenõen a fõvárosban ezrével hallgatásra kényszerítik azokat a vendéglõsöket vagy kereskedõket, akiket a védelmi pénznek a rájuk rovásával próbálnak olyan helyzetbe hozni, hogy vagy választják a maffiózó, leszámolásokat vagy kiteszik magukat erõszakos bûncselekményeknek. Közben Bodrácska János rendõrtábornok és Pintér Sándor országos fõkapitány is tengerparti nyaralásra utazott.

Ezért kénytelen vagyok megkérdezni: ki irányítja most a magyar rendõrséget, és helyesnek tartja-e belügyminiszter úr (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) a rendõri vezetés egyidejû távollétét, (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) a belügyminiszter úr betegségére is tekintettel. Várom a megtisztelõ válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage