Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Mint ahogy az közleményben is megjelent, Budapesten valóban az elmúlt idõszakban nagyon sok robbantásos bûncselekmény történt, és nyílt utcai lövöldözésekre is sor került. Ez ettõl függetlenül nem jelenti azt, hogy tragikus a közbiztonság.

Azok az adatok, amelyeket Torgyán úr az elõbb mondott, nem felelnek meg a valóságnak. Jelenleg, ha ezeket a bûncselekményeket nem vesszük - amely harminc körüli szám -, akkor azt kell hogy lássuk, hogy nem romlott a közbiztonság helyzete, nem követtek el az egyéb jellegû bûncselekmények kategóriájában többet, mint a tavalyi évben, illetve amennyivel többet, az minimális.

Másrészt pedig, hogy mennyire tragikus Magyarországon a közbiztonság helyzete, egy számot azért szeretnék mondani: megjelent az újságokban is, hogy meghaladja a 3 ezret a 100 ezer lakosra elkövetett bûncselekmények száma. Ez a szám például a Német Szövetségi Köztársaságban a 8 ezret haladja meg. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage