Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! A Magyar Demokrata Fórum képviselõinek tudomása szerint az ipari tárca 1996. július 16-án szerzõdést kötött egy Jumbo Turistic nevû utazási irodával vagy a márkanév alatt Stefan Schenk nevû utazási irodával. A szerzõdésnek az volt a célja, hogy az utazási iroda népszerûsítse a budapesti július 30-ai szuperkoncertet és segítse a jegyek árusítását. Az 50 millió forintot a Jumbo Turistic vissza nem térítendõ támogatásként kapta. Az 5/1995. II. 16-os számú IKM-rendelet a turisztikai elõirányzatok felhasználásáról úgy rendelkezik a rendelet 6. szakaszában, hogy kötelezõen írja elõ a pályáztatást. Sürgõs esetben rendelkezik úgy, hogy meghívásos vagy zártkörû pályázatot lehet kiírni. Sem elsõ fordulat szerinti, sem a második fordulat szerinti pályáztatás nem történt.

Az Országos Idegenforgalmi Bizottság ügyrendje szerint az efféle pénzek kifizetéséhez szükségeltetik az idegenforgalmi bizottság támogatása, ez sem történt meg, sõt nem is tudott az Országos Idegenforgalmi Bizottság errõl a kifizetésrõl. Mint ez kiderült októberben az idegenforgalmi bizottság ülésén és értetlenül álltak a bizottság tagjai egy 50 millió forintos tétel elõtt, melyrõl nem tudták, hogy ki és milyen engedélyezési formában hagyta jóvá.

Ezért kérdezem tisztelettel a miniszter urat, ki adott engedélyt és milyen eljárás keretében az 50 millió forint kiutalására egy osztrák utazási irodának? Várom a válaszát. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage