Morvai Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

MORVAI FERENC (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Az elmúlt idõszakban többször megjelent a sajtóban, a rádióban, hogy a Belügyminisztérium és a Budapesti Rendõr-fõkapitányság magas rangú vezetõi kapcsolatot tartanak fenn, nyilvános helyeken is találkozgatnak, együtt járnak fogadásokra a nyakkendõs maffiózók és a feketegazdaság vezetõivel. Olyan információk jutottak el hozzánk, mely alapján feltételezni lehet, hogy a Központi Bûnüldözési Hivatalt önök azért hozták létre a maffiózók közremûködésével, egyrészt, hogy megvédjék elvtársaikat, a nyakkendõs maffiózók barátaikat, akik sok száz millió forintos visszaéléssel (Moraj, derültség.) kapcsolatos ügyüket eltussolják. Másrészt lehetetlenné tegyék a politikai ellenfeleiket. Tönkretegyék akár 100 ezer forintos feltételezéssel is a magyar vállalkozókat. Vannak konkrét tények, hogy áthelyezik vagy nyugdíjba küldik azokat a megyei rendõrkapitányokat, akik ehhez az inkorrekt munkához nem statisztálnak. A fentiek alapján konkrétan kérdezem:

Egy. A Nógrád megyei rendõrkapitányt, Nyerges Péter õrnagy urat miért helyezték át Pásztóra, bûnügyi osztályvezetõnek? Majd ezek után miért nyugdíjazták?

Kettõ. A Belügyminisztériumnak van-e tudomása arról, hogy Nógrád megyében, az egyik kormányzó párt salgótarjáni arab szervezetén keresztül nagy összeg jutott önökhöz, a Nógrád megyei hírhedt bûnszervezet vezetõjétõl.

Három. Megköszönném, ha - elnézést kérek, nem szóltam bele... - tehát megköszönném, ha arra konkrét választ kapnék (Derültség, moraj.), hogy a salgótarjáni feketegazdaság irányítóival szemben lassan 4 éve folyó, több száz millió forintos csalási ügyben miért nem hoztak még ítéletet? Miért helyezték át az ügyet más megyébe, hogy újra kezdjék az ügyet talán az eltussolás miatt?

Végezetül megkérdezem, a Központi Bûnüldözési Szervezet létrehozásával kapcsolatosan vettek-e át dokumentumot büntetett elõéletû egyénektõl? Várom tisztelettel a választ. (Taps a kormánypárt padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage