Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én úgy gondolom, hogy egy nemkívánatos jelenségre kell reagálnom. Világosi Gábor államtitkár úr, Morvai képviselõ úr interpellációjára reagálva bemutatott egy fényképet, amelyrõl most ugyan készséggel nekem beszámolt arról, hogy ott Pataki úrral, az EDDA vezetõjével és egy amerikai autószalon-tulajdonossal voltam együtt lefényképezve, mégpedig az autószalon megnyitása kapcsán, a rendszerváltozás után rögtön, amikor felmerült a kérdés a "Felkínálom" címû rádiómûsorban, hogy vajon mi a véleményünk - a Trabanthoz vagy a Wartburghoz hasonlítva - az amerikai gépkocsikról.

(16.30)

Úgy gondolom, hogy ezt most úgy beállítani, hogy én bármiféle, a törvénnyel összeütközésbe kerülõ személlyel együtt voltam látható, amikor késõbb a Miniszterelnöki Titkárságra kerülõ tévés személyiséggel együtt és számos rádiós személyiséggel együtt voltam jelen az autószalonban, hát én úgy gondolom, ez enyhén szólva csúsztatás az államtitkár úr részérõl.

De ha már õ úgy gondolja, hogy miniszter úrral akar engem összemosni, akkor hadd hívjam fel a figyelmét az államtitkár úrnak, hogy nekem nem áll rendelkezésemre az a belügyi apparátus, ami rendelkezésére áll a belügyminiszternek, ilyen módon nekem nincs módom meggyõzõdni arról, hogy valaki ellen majd a késõbbi években indul-e büntetõeljárás.

De összehasonlítván ezt az esetet Prisztás József és a belügyminiszter fényképezkedésével! Ott egy ismert maffiavezérrel (Moraj a kormányzó pártok padsoraiból.) fényképezkedett a miniszter úr, én pedig egy autószalon-tulajdonossal (Derültség a kormányzó pártok padsoraiból.), számos jelen lévõ képviselõ és egyebek társaságában.

Azt hiszem, a kettõ között kell tudni különbséget tenni, és azt is kell tudni, hogy ezt az interpellációban részt nem vevõ személyre nézve elõadni a Házszabályba ütközõ magatartás is. Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage