Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyûlés! Valamennyi frakcióban járt a Tudományos Akadémia vezetõségének küldöttsége, és tárgyalásokat folytatott arról, hogy a nemzeti programot hogyan és milyen módon kívánják pártérdekek nélkül szolgálni.

Itt arról van szó, hogy egy rendkívül széles bázissal rendelkezõ, nagy múltú tudományos intézmény, amelynek hétezer minõsített kutatója van, a magyar tudományos életnek - a közéletnek - meghatározott többségét adja, hogy bekapcsolódhasson az Országgyûlés tevékenységébe, és segítséget nyújthasson a munkához. Ezért nyújtottam be 1996. november 13-án egy képviselõi önálló indítványt, majd ezt új változattal is kiegészítettem, amelyben erre gondolva szeretnénk javasolni, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, illetve megbízottja azokban a kérdésekben, amelyeket a Ház tárgyal, mint szakértõ, ezt a hatalmas kapacitást, ezt a hatalmas szürkeállományt a magyar parlament és a Magyar Országgyûlés részére kamatoztathassa.

Úgy gondolom, hogy ez meggyorsíthatja, könnyebbé teheti, pontosabbá teheti a munkánkat. A Független Kisgazdapárt meg kívánja szavazni ezt az elõterjesztést. Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage