Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy meglepetéssel hallom azt, hogy olyan képviselõtársam hivatkozik az etikára, aki minimum két szabályt most sértett hozzászólásában.

Az egyik volt a Házszabály, amely alapján kideríthetõ, hogy semmiféle országos jelentõségû és halaszthatatlan ügyrõl nincsen szó, amikor napirend elõtti hozzászólását megtette.

A másik: etikára hivatkozik akkor, amikor minimum két etikátlan dolgot követett el. Az egyik: jelen nem lévõ személyt egy tv-riport kapcsán végül is büntetõeljárás elé kíván citálni a Független Kisgazdapárt, bár ezt már megszoktuk, sõt, mondhatom, személyemben is megszoktam. Nem olyan régen szüntette meg a bíróság azt a pert Toller László és Mélykuti Ilona ellen, ahol bûncselekmény hiánya miatt Torgyán képviselõ úr feljelentését elutasította a bíróság. De nem másról van-e szó?

Úgy tûnik, hogy a Kisgazdapárt nem veszi figyelembe a rideg tényeket, hogy nagyon jó a sajtója. És nagyon jól jön át a médiákon, hiszen az összes parlamenti sajtótájékoztató 14,65 százalékát, az összes tv-adási idõnek pedig a 38 százalékát a Kisgazdapárt használta fel a parlamentben.

De tudjuk azt, hogy a média az nemcsak egy szereplési lehetõség, hanem egy tükör is. Hogyha ezzel a tükörrel elégedetlen a Kisgazdapárt, akkor valószínûleg nem a tükörben van a hiba, hanem abban, ami itt elhangzik, ebben a Házban, és ami most is elhangzott napirend elõtt. Én úgy vélem, hogy ez a tükör hûen adja vissza azt, amely egy elutasított panasszal kapcsolatban is megjelent a rádióban vagy rádiómûsorral kapcsolatosan, amikor is azt panaszolta a Kisgazdapárt, hogy rossz volt Bolgár György mûsora és mûsorvezetése. A parlamenti bizottság ezt elutasította, csak a Kisgazdapárt egyet felejtett el hozzátenni, hogy a nép telefonált akkor a rádióba (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) és a nép támadta a Kisgazdapártot. Nem csak akkor kell szeretni a népet, amikor dicsér bennünket. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage