Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Rubovszky képviselõ úr felszólalásához kapcsolódva szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat, hogy az SZDSZ képviselõcsoportját is aggodalommal töltik el azok a feltûnõ bûncselekmények, amelyek az utóbbi hónapokban Magyarországon és ezen belül különösen Budapesten megtörténtek. A leszámolásszerû vagy bosszúállásszerû támadások, lövöldözések és gránátrobbantások.

Ezek a fejlemények rámutatnak arra, hogy azok az erõfeszítések, amiket az elmúlt években a demokratikus parlament például a rendõrségi törvény megalkotásával - ezen belül a rendõrségnek a titkosszolgálati eszközökkel való felruházásával és más lépésekkel tett - és ezen felül, amit a kormányok tettek a szervezett bûnözés elleni szakszolgálat létrehozásával, a központi bûnüldözési igazgatóság létrehozásával, ezek a lépések - úgy tûnik - nem tudtak lépést tartani a szervezett bûnözés évek óta tartó megerõsödésével, és látnunk kell, hogy az, ami most bekövetkezett ezzel kapcsolatban - a szakértõk érzékeltették azt korábban is, hogy nem az a kérdés, hogy ez bekövetkezik-e, hanem az, hogy ez mikor következik be.

Az államtitkár úr felhívta a figyelmet arra, hogy a szervezett bûnözés évek óta folyó megerõsödésének egy minõségi változása következett be, amit, sajnos, valóban elõre lehetett látni, hogy ezek a szervezett bûnbandák valamikor összevesznek az érdekövezeteken.

Mi a magunk részérõl minden tõlünk telhetõ eszközzel támogatjuk a rendõrség erõfeszítéseit ennek a jelenségnek a felszámolásában, támogatjuk azt, hogy a rendõrök jelentõs túlmunkát vállalva, éjjel- nappal rendkívül megfeszített módon küzdenek a felderítés érdekében és annak érdekében, hogy ezeknek a jelenségeknek egyszer s mindenkorra véget vessenek. És a magunk részérõl támogatjuk a Belügyminisztérium erõfeszítéseit is, amely a rendõrségen belüli esetleges visszásságok felszámolására irányul. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage