Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF: Köszönöm a szót, elnök úr. Én ügyrendi elõterjesztést kívánok tenni abban a kérdésben, hogy Toller képviselõ úr egy távol lévõ képviselõre - Torgyán Józsefre - kifejezetten valótlan kijelentéseket tett, szembenálló kijelentéseket a tényekkel, szembenállót a törvénnyel, és elnök úr ennek ellenére nem ad nekem - személyes megtámadtatás címén - lehetõséget arra, hogy én cáfoljam Toller képviselõ úr állításait. Így nem tud mûködni a Ház, ezért kérem, hogy ennek a (Zaj a teremben.) kérdésnek a megvitatására szíveskedjék a házbizottság rendkívüli ülését összehívni.

Mert az elfogadhatatlan, hogy Toller képviselõ úr úgy csináljon, mintha õt büntetõ bíróság felmentette volna, holott õt nem felmentette, hanem gyáván a mentelmi joga mögé bújt õ is, Szájer József is és Vitányi Iván is; és hiába van a '90. évi LV. törvény 2. §-a, amely kiveszi a mentelmi jogot a képviselõ esetében a rágalmazás és a becsületsértés vonatkozásában, Toller képviselõ úr fittyet hányva a törvényes rendelkezéseknek és a tényeknek, itt kifejezetten valótlan tájékoztatást adott.

Miután azonban én az ügyrendi felszólalás közben ezt elmondhattam, most már nem kérem a házbizottság összehívását. Köszönöm, elnök úr. (Derültség. - Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage