Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Elõször még az államtitkár úr hozzászólása idején jelentkeztem, mert azt mondta, hogy majd a második nyugdíjemelést meglátjuk az év közben, és megvizsgáljuk a helyzetet. Csak éppen egy gond van: hogy ebben a költségvetési törvényben arra nincs fedezet. Tehát sok mindent lehet vizsgálni, de akkor azt is meg kell vizsgálni, hogy hogyan fogják módosítani a Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetését, mert abban nincs arra fedezet, hogy egy második nyugdíjemelést is végrehajtsanak. Ez az egyik kérdés.

A másik pedig: Kiss József képviselõtársamon csodálkozom, nem ezen a színvonalon szoktunk beszélni. Attól, hogy egy szakorvosi szolgálat mozgó, attól az még szakellátás, tisztelt képviselõtársam. Ez az egyik kérdés. A másik kérdés az, hogy elfelejtett odafigyelni, amikor azt mondtam, hogy a háziorvosi ellátás finanszírozására szolgáló összeg mindössze 16 százalékkal nõ, ez még a szinten tartást sem teszi lehetõvé a meglévõ háziorvosi szolgálatoknál, nemhogy még arra fedezetet teremtene, hogy szaporodjon a háziorvosi ellátás. Ha itt jelentõsebb növekedés lenne, akkor elfogadom, hogy nincs szükség annyi mozgó szakorvosi szolgálatra, mert arra a területre telepítettek nõgyógyászt is meg gyerekgyógyászt is.

(12.00)

Csakhogy ebben a költségvetésben ez nincs benne, tisztelt képviselõtársam. Nem hiszem, hogy az lenne - eddig még sosem volt - a közöttünk való vita alapja, hogy egymás szakmai kompetenciáját vitassuk el. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage