Földesi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Elég nehéz két óra távlatában egy vezérszónoklatra reagálni, de meg nem állom, hogy Torgyán képviselõ úr vezérszónoklatához ne szóljak néhány gondolatot. Azért, mert a képviselõ úr beszéde tele volt jelzõkkel, minõsítgetésekkel és általánosítások tömkelegével. Érvek, szakmai érvek helyett.

Errõl a hozzászólásról, illetve errõl a beszédrõl nekem az jutott eszembe, amit nemrégiben hallottunk, hogy a képviselõ urat egy nagyválasztmányi ülésen Dózsa Györgyhöz, II. Rákóczi Ferenchez és Kossuth Lajoshoz hasonlították.

Hát ez ízlés dolga, de szeretném felhívni a figyelmét, hogy Dózsa György tüzes trónon végezte, II. Rákóczi Ferenc számûzetésbe kényszerült Rodostóba, Kossuth Lajosnak pedig - mint tudjuk - elfogyott a regimentje.

Hát én azt gondolom, hogy a képviselõ úrnak és a pártjának el fog fogyni a regimentje, ha szakmai kérdésekben csak állandóan politikai támadásokat intéz, általánosításokat hoz fel. Azt gondolom, hogy szakmai érvek és összefogás segítheti csak a tb-finanszírozás átalakítását, az egész egészségügy, nyugdíjrendszer új alapokra helyezését. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage