Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Én Földesi Zoltánnak azokkal az ízléstelen megjegyzéseivel, amelyekkel azzal kapcsolatban foglalkozott, hogy engem ki, milyen nagysághoz hasonlított, és õ ezzel kapcsolatban mit gondol, ezt meghagyom az õ magánügyének.

Távolról sem magánügy, hogy egy országgyûlési képviselõ - mégpedig a vezetõ kormánypártból - nem ért meg egy 23 perces felszólalást, ami tele van szakmaisággal és a kibontakozás megmutatásával. Úgy gondolom, hogy így például lehet arra hivatkoznom, hogy a Független Kisgazdapárt nevében javasoltam, hogy a tb helyzetének megoldásánál induljunk ki az infláció leszorításából, a gazdasági növekedés biztosításából - mint második lehetséges eszközbõl -, a fekete gazdaság visszaszorításából, mint további lehetséges megoldásból, és a tb átvilágításából, hogy a pazarló pénzelköltési mechanizmusnak végre véget tudjunk vetni.

Attól kezdve, hogy rámutattam, hogy 1995-ben a kormány nulla forint hiányt tervezett, és 43 milliárd lett; 1996-ban 17,8 milliárdot, és legalább 60 milliárd lesz; 1997-ben nulla forintot tervezett, és legalább 50 milliárd forint lesz. És rámutattam arra, hogy a különbözõ számokat illetõen milyen elképesztõ hibák vannak az anyagban, hogy ebbõl Földesi Zoltán semmit nem értett meg, hát úgy gondolom, hogy ez az õ és a pártjának a színvonalát jelzi. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzék soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage