Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Meditálni lehet egy frakcióvezetõnek egy csendéletrõl addig, amíg frakcióvezetõ. Lehet meditálni irodalmi alkotásokról is, de úgy gondolom, hogy a közvéleményt és itt az itt ülõ képviselõk többségét nem igen fogja meggyõzni az a bólogatás, amit Bihari képviselõtársam elõbb élénken kifejtett, hogy igen az a magánvéleménye volt Szekeres úrnak. Nem mondott le Szekeres úr mint frakcióvezetõ és politikai, elsõrendû politikai kérdésrõl beszélt. Hát ne akarjuk már azt egymással itt elhitetni, hogy amikor egy frakcióvezetõ elsõrangú politikai kérdésekrõl beszél, az egy meditáció! Egyébként is, nem az a meditatív alkat - az én ismeretem szerint - a szocialista politikus; de hát lehet, hogy mások jobban ismerik.

Ami a lényeg, és amit önök félreértettek az iménti felszólalások alapján: én nem azt mondtam, hogy nem lehet elintézni a kérdést, én nem azt mondtam, hogy nem ebben állapodtunk meg, én azt mondtam, hogy 1996. november 27-én már nincs arra reálisan lehetõség, hogy új elem kerüljön be a választási rendszerrel kapcsolatos szabályozásba, mert azt nem tételezem fel senkirõl - még Szekeres Imre meditációit illetõen sem -, hogy életbe akarnak léptetni választások elõtt néhány hónappal, mások tiltakozása mellett, egy új rendszert a következõ választásra. Ugye, nem errõl van szó?

Ha viszont nem errõl van szó, akkor ne beszélgessünk itt új választórendszerbeli elemekrõl, hanem írjuk bele azt, amit kell, amit a jelenleg hatályos választójog tartalmaz. Ezt mondtam, és akik nem ezt értették, azoktól elnézést kérek, nyilván én voltam kifejezésben szegény, és félreértették. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage