Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Bauer Tamás Képviselõtársam! Nem elõször kell átélnem azt, hogy önnek szelektív a hallása, és ehhez képest a reagálása sem felel meg annak, amit én elmondtam. Nem az újságok informálnak tévesen, hanem egy újság, amelyik a jelenlegi törvénnyel kapcsolatban fejti ki a pártok álláspontját. Ezt a törvényt Bihari Mihály képviselõtársam nyújtotta be. Az MDF álláspontja az ehhez benyújtott módosító javaslatokból derül ki.

Ha az újságíró nem olvassa el ezeket a módosító javaslatokat és úgy ír az MDF álláspontjáról, akkor nem mond igazat. Aki meg nem mond igazat és valaki ennek a pártjára kel, rossz ügyet véd. Ez az egyik.

A Magyar Demokrata Fórum '90 és '94 között nem volt abban a helyzetben, hogy összeférhetetlenségi törvényt tudjon elfogadtatni, mert nem volt 2/3-os parlamenti többsége. A Magyar Demokrata Fórumnak 1994 nyara óta bizonyos kérdésekben megváltozott a véleménye, azért, mert a jelenlegi kormánykoalíció uralkodása alatt olyan nagymértékû botrányok következtek be, olyan támadások érték az Országgyûlést, olyan csekély mértékûvé vált az Országgyûlésnek a tekintélye, hogy úgy érezzük, egyetlenegy módon lehet megõrizni azt az országgyûlési tekintélyt, amit mi szeretnénk az Országgyûlésnek tulajdonítani, hogy a képviselõk kapcsán nagyon szigorú összeférhetetlenségi szabályokat állítunk föl.

A Szabad Demokraták Szövetsége rövid idõ alatt megváltoztatta véleményét a gazdasági összeférhetetlenség kapcsán. Erre azon a részen majd ki fogunk térni, hisz képviselõtársam éppen a bankokkal, lakás- takarékpénztárakkal és egyéb magántulajdonban lévõ társaságokkal összefüggésben terjesztett elõ összeférhetetlenségi javaslatot. De majd ott... (Az elnök pohára megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) Elnök úr, köszönöm szépen a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage