Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Én azt hittem, hogy a részletes vita során szakmai érveket fogunk elmondani, ehhez képest Bauer és Hankó Faragó Miklós képviselõtársam a szokásos politikai vitába akar belekeveredni.

Osztogatni nem osztogatott a korábbi MDF-es kormány. Számtalan olyan külföldi ország van, ahol törvény írja elõ, hogy állami tulajdonban levõ társaságoknál kötelezõ képviselõt az igazgatóságba vagy a felügyelõbizottságba kinevezni. A privatizáció során indokolt volt, hogy egyfajta állami felügyelet érvényesüljön. Talán hogyha igen tisztelt szabaddemokrata képviselõtársaim komolyabban vették volna ezt az ellenõrzõ funkciót, akkor nem keveredett volna be a Szabad Demokraták Szövetsége Országos Tanácsának tagja az úgynevezett Tocsik- botrányba. Úgyhogy nagyon kérem szabaddemokrata képviselõtársaimat, elõször a jelenlegi botrányokról gondolkodjanak és azt követõen tegyenek kritikus megjegyzéseket a '90 és '94 közötti, ilyen jellegû visszaélést nem tartalmazó idõszakra.

Hogy ki osztogatott, igen tisztelt képviselõtársaim, és önöknek mennyire egyoldalú az álláspontja: önkormányzatok esetében '90 és '94 között a fõvárosi önkormányzat és a többi szabaddemokrata vezetésû önkormányzat az összes vállalatokhoz, igazgatóságba és felügyelõbizottságba bizony osztogatta a stallumokat a párttagoknak, illetõleg a párthoz közel álló holdudvarnak. De én úgy gondolom, hogy felesleges ebbe a vitába belebocsátkozni, ezért én kérném képviselõtársaimat, hogy próbáljanak visszatérni a képviselõséghez, és ne azt nézni, hogy ki mit mondott és hogyan, mert e tekintetben hosszan tudunk vitatkozni, de úgy gondolom, hogy az idõ elõrehaladtával ez nem célravezetõ. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage