Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Egy nagyon fontos és nagyon jelentõs beszédet hallottunk Torgyán Józseftõl. Én nagyon örülök, hogy elhangzott ez a beszéd. Egyértelmûvé és világossá tette, hogy a Kisgazdapárt, annak frakcióvezetõje, pártelnöke az emberek szenvedéseit és kínját demagóg módon, indulatokat és gyûlöletet keltve használja fel ebben az országban. (Taps a kormányzó pártok soraiban. - Dr. Torgyán József: Ne villákat építsenek!) Nagyon sajnálom ezt, mert a demokráciához hozzátartozik, hogy egymást meghallgassuk, hogy a valóságos problémákkal érdemben tudjunk foglalkozni. És ha azok a politikusok, akik a vidékrõl beszélnek, és életükben még ünnepségen vagy gépkocsi- utazáson kívül ott nem jártak, akiknek halvány fogalmuk sincs arról, hogy az emberek hogy élnek, azok keltenek indulatokat, úgy gondolom, ezzel önmagukat leplezik le.

(15.50)

Ami pedig a kácsi ügyet illeti, tényleg egy vállalkozásról van szó. Egy gázberuházásról, amelyre nem volt meg a pénze az önkormányzatnak. Amikor ez kiderült, ezen a héten, Olasz János, országgyûlési képviselõje a Szocialista Pártnak, aki annak a körzetnek a képviselõje, azonnal jelezte a problémát a kormányfõnek, a kormány illetékes minisztereinek, és már múlt hét csütörtökön gyors segítség formájában a település a napi mûködéshez szükséges pénzt megkapta és mûködni tud.

Úgy gondolom tehát, megalapozatlan és indokolatlan mindaz, amit hallottunk. Nem akarom elkomolytalankodni az ügyet, mert nagyon fontos, amirõl itt szó van. De egy jut eszembe: hogy valószínû, hogy inkább nem Horn Gyulának, nem Kuncze Gábornak, hanem Torgyán Józsefnek kellene lemondania. (Taps az MSZP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage