Schiffer János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHIFFER JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Két dolgot szeretnék felvetni. Egyik Torgyán képviselõ úr hozzászólása kapcsán az örmény rádió vicce jutott eszembe, hogy igaz-e, hogy a Vörös téren autót osztogatnak. Erre a válasz, hogy igen, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Hozzászólására tulajdonképpen ez volt a jellemzõ, mert azt mondta, hogy itt osztogatás lesz az egy százalék bevezetésével. Ha figyelmesen tanulmányozta volna a törvényt, pont arról szól, hogy ne osztogatás legyen, hanem az állampolgárok javaslatai alapján történõ átutalása az egy százaléknak.

A másik, amit szeretnék mondani, én nagyon sajnálom, hogy az egyházak nincsenek benne, múlt héten hétfõn a Nemzeti Színházban például, egy jótékonysági este volt, a Szent Erzsébet-templom megmentése érdekében, és én nagyon örülnék annak - és gondolom az erzsébeti polgárok is nagyon örülnének -, hogy az omladozó, nagyon szép templom javára az egy százalékot felajánlhatnák.

(18.40)

Vagy gondolom, az a XII. kerületi iskola is, amit Torgyán képviselõ úr ma említett a napirend elõtti felszólalásában, szintén örültek volna az építõk, hogyha az állampolgárok az egy százalékukkal hozzájárulhattak volna az építkezéshez. Tehát nem tudom, mi ez a nagy indulat azzal szemben, hogy fontos egyházi célok támogatására az egy százalékot át lehessen utalni. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage