Gellért Kis Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

GELLÉRT KIS GÁBOR (MSZP): Tisztelt István József Képviselõtársam! Én közcélokról beszéltem, és bár tagadhatatlanul közcél a társadalmi szervezetek támogatása, pártjának elnöke, amikor ezeket felsorolta, nem a társadalmi szervezetek támogatásáról beszélt, hanem egyéb nemzeti intézményekrõl. Egyrészt.

A 200 milliós csökkenéssel szemben, amely a társadalmi szervezetek támogatását illeti, valóban szemben áll egy 5 milliárdos lehetõség. Hogy ezt milyen mértékben fogják az állampolgárok teljesíteni vagy túlteljesíteni, ez az õ dolguk. Magam nem vagyok különösebben elragadtatva a parlamenti pénzosztás technikájától, meg egyáltalán attól a teljesítménytõl, amit ez ügyben nyújtott a parlament az elmúlt hat esztendõben, mégis azt gondolom, hogy az állampolgárok tudják visszaigazolni egy-egy szervezet társadalmi beágyazódottságát, társadalmi hátterét, és nem a parlament. És hogyha az adózó polgárok úgy gondolják, hogy arra a szervezetre szükség van, akkor támogatni fogják.

Lehet, hogy a Kisgazdapárt úgy gondolja, hogy - mondjuk - õk maguk vagy képviselõik az állampolgároknál is jobban meg tudják ítélni azt, hogy mire van szükség. De mégiscsak a társadalmi szervezetek azok, amelyeknek a hátterérõl igazolást az állampolgárok adnak ki. Ezt az igazolást szeretnénk mi viszontlátni ebben a törvényben. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage