Schiffer János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHIFFER JÁNOS (MSZP): Köszönöm szépen. Csak egy dolgot szeretnék tisztázni. Többször elhangzott itt az egyházak támogatása kapcsán, hogy kell megrémülni tõle vagy nem megrémülni. De azt hiszem, elég egyöntetûen hangzott az el, hogy itt nem az egyházak finanszírozásáról van szó.

Most amennyiben nem az egyházak finanszírozásáról van szó, akkor nem kell félni attól, hogy bármilyen támogatottságot ez kimutatna, viszont örülni kéne annak, hogy olyan civil szervezetek, amelyek templomokat újítanak föl, mondjuk, a Szent Erzsébet Plébánia Alapítvány, hadd idézzem megint, hátha lesznek innen is támogatók, kaphatnának pénzt azért, hogy a Szent Erzsébet-templomot felújítsák.

Nem tudom, miért kell ezt a lehetõséget megakadályozni. Nem tudom, miért kell megakadályozni azoknak az alapítványoknak a tevékenységét, amelyek felekezeti alapon sérült gyerekeket nevelnek. Nem értem, miért kell ettõl megrémülni. Ha ezt nekem valaki megmondja, akkor is el tudom fogadni, akkor igen, önbírálatot fogok gyakorolni. De ezt itt még senki nem tudta megmondani. Tudatosan keverik össze a finanszírozást s az egyházak által támogatott civil szervezetek, alapítványok támogatását. S ezt a tudatosságot én nem nagyon értem. Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage