Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tekintve, hogy írásban elõre felszólalásra jelentkezett képviselõtársaim közül, akik itt voltak, elmondták felszólalásaikat, megkérdezem, hogy kíván-e még valaki az általános vitában részt venni? Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát elnapolom, lezárására holnap, a határozathozatalokat megelõzõen kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a nemzeti hírügynökségrõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/3321-es számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/3321/1. és 15. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tájékoztatom a képviselõtársaimat, hogy az SZDSZ képviselõcsoportja kezdeményezésére további módosító javaslatok - házszabályszerû benyújtása érdekében - az általános vita holnap, a határozathozatalokat megelõzõen zárul le.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször az írásban jelentkezett képviselõtársaimnak adnám meg a szót, de mindketten visszaléptek, akik jelezték hozzászólási szándékukat. Ezért megkérdezem, tisztelt képviselõtársaimat, kíván-e a vitában valaki részt venni. Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Erre tekintettel - ahogy az elõbb bejelentettem - az általános vita holnap, a határozathozatalokat megelõzõen lezárul. És döntünk holnap a részletes vitára bocsátásról is, természetesen.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Honvédség hosszú, valamint középtávú átalakításának irányairól és létszámáról szóló 88/1995. (VII. 6.) kelt országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést H/3439. számon, a honvédelmi bizottság ajánlását pedig H/3439/3. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megkérdezem a honvédelmi bizottságot, kíván-e a bizottság elõadót állítani? Nem.

Miután a határozati javaslathoz csak egyetlen módosító indítvány érkezett, ezért a részletes vita is csak egyetlen szakaszból áll. A módosító javaslat a határozati javaslat 1. pontja kiegészítését kezdeményezi azzal, hogy a hivatásos katonai arányszám meghatározása a Honvédelmi Minisztériumra és intézményére is kiterjedjen.

Megkérdezem, kíván-e valaki ehhez kapcsolódóan szólni a vitában? Nem.

Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslat részletes vitáját lezárom. Megkérdezem Fodor István államtitkárt, hogy most kíván-e, vagy késõbb válaszolni a vitában elhangzottakra. Az államtitkár úr jelzi, hogy késõbb.

A módosító javaslatokról, tisztelt Országgyûlés, jövõ heti ülésünkön határozunk.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló 1994. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést T/3253. számon, a költségvetési bizottság ajánlását T/3253/3. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megkérdezem a költségvetési bizottságot, kívánja-e valaki az ajánlást szóban kiegészíteni? Nem.

Mivel a határozati javaslathoz csak egy módosító indítvány érkezett, ezért a részletes vita is csak egy szakaszból áll. A módosító javaslat a törvény 5. §-a (5) bekezdésében az ellenõrzõ bizottság helyét pontosítja a központi költségvetésben, és a tagok illetményalapját is az éves költségvetési törvényben kívánja meghatározni.

Felhívom figyelmüket, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni? Nem.

A törvényjavaslat részletes vitáját lezárom, és feltételezem, hogy a nemzetbiztonsági bizottság is majd a határozathozatalt megelõzõen kíván a vitában elhangzottakra reflektálni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatunkról a jövõ heti ülésünkön határozunk.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést T/3264. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/3264/10. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! A mai részletes vita szakaszolására - a kialakult gyakorlatnak megfelelõen -, a törvényjavaslat szerkezetét követve, a módosító javaslatok közti összefüggéseket figyelembe véve terjesztem elõ javaslatomat.

Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse a vita általam javasolt szerkezetét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage